کافه‌تدریس

گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی برق را بشناسید

گرایش‌های رشته مهندسی برق در کارشناسی‌ارشد

گرایش‌های رشته مهندسی برق در کارشناسی‌ارشد

گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی برق جزو گرایش‌های جذاب و پرطرفدار و درعین‌حال سخت و چالش‌برانگیز است. این رشته بیشتر برای دانشجویانی مناسب است که از پایه‌ی ریاضی و فیزیک نسبتاً قوی و خوبی برخوردارند. رشته مهندسی برق مباحث زیادی را دربرمی‌گیرد. از تولید انرژی الکتریکی به‌روش‌های مختلف گرفته تا اکثر وسیله‌هایی که در دنیای امروزی با آن سروکار داریم، مانند گوشی‌های هوشمند، تلویزیون، یخچال، لپ‌تاپ و…، با مباحث موجود در این رشته در ارتباط است. در این مطلب به‌صورت مفصل گرایش‌های رشته مهندسی برق در کارشناسی‌ارشد را معرفی کرده‌ایم.

گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی برق

رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی‌ارشد هفت گرایش اصلی دارد. بعضی از گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی برق هم زیرگروه‌های خودشان را دارند. گرایش‌های اصلی مهندسی برق عبارت‌اند از:

در ادامه به‌صورت تخصصی هر یک از گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی برق توضیح داده شده است.

گرایش الکترونیک

هدف اصلی در گرایش الکترونیک طراحی و ساخت ادوات و مدارهای الکترونیکی و ریزپردازنده‌ها به‌منظور اهداف خاص است. این گرایش سه زیر گروه اصلی را شامل است.

گرایش الکترونیک‌ـ‌مدارهای مجتمع الکترونیک

در این گرایش با طراحی مدارهای الکترونیکی با کاربردهای گوناگون سروکار داریم. درواقع با استفاده از عناصری نظیر ترانزیستور، دیود، خازن، مقاومت و غیره مدارهای الکترونیکی با اهداف گوناگون طراحی و تولید می‌شود. دانشجویان در این گرایش باید از انواع عناصر مدارهای الکتریکی و هم‌چنین نحوه عملکرد آن‌ها در مدار شناخت خوبی داشته باشند. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

گرایش الکترونیک‌ـ‌افزاره‌های میکرو و نانوالکترونیک

دانشجویان در این گرایش با نحوه‌ی طراحی و ساخت ادوات نیمه‌هادی آشنا می‌شوند. فیزیک الکترونیک و مباحث مربوط به رسانایی مواد نقش مهمی در مباحث این گرایش دارد. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

گرایش الکترونیک‌ـ‌سیستم‌های الکترونیک دیجیتال

بیشتر مباحث این گرایش مربوط به طراحی ریزپردازنده‌ها با استفاده از گیت‌های منطقی است. دانشجویان در این گرایش باید به مباحث درس مدار‌های منطقی تسلط داشته باشند. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی‌ارشد در گرایش الکترونیک به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش الکترونیک

گرایش قدرت

مباحث موجود در این گرایش پیرامون نحوه‌ی تولید و انتقال انرژی الکتریکی در انواع نیروگاه‌ها و انتقال آن به مصرف‌کننده و هم‌چنین طراحی و ساخت انواع ماشین‌ها و مبدل‌های الکتریکی است. این گرایش دو زیر گروه اصلی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:

گرایش قدرت‌ـ‌سیستم‌های قدرت

تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه و انتقال به مصرف‌کننده، پایداری و کنترل شبکه‌ی برق هنگام انتقال انرژی از مباحث اصلی در این گرایش است. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

گرایش قدرت‌ـ‌الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی

در این گرایش دانشجویان با طراحی و تولید و کنترل ماشین‌های الکتریکی و مبدل‌های الکترونیک قدرت آشنا خواهند شد. تسلط در درس الکترونیک صنعتی و کنترل خطی به درک مفاهیم درس‌های این گرایش کمک زیادی خواهد کرد. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش قدرت به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش قدرت

گرایش مخابرات

مباحث موجود در این گرایش درباره‌ی طراحی و تولید انواع آنتن‌ها مخابراتی، مخابرات سیار، پردازش سیگنال، رمزگذاری سیگنال‌ها و امنیت شبکه است. این گرایش چهار زیرگروه اصلی را شامل است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

گرایش مخابرات‌ـ‌میدان و موج و مخابرات نوری

مباحث موجود در این گرایش بیشتر مروبط به طراحی و تولید انواع آنتن، فرستنده و گیرنده است. دانشجویان در این گرایش باید بر درس الکترومغناطیس و ریاضیات مهندسی تسلط داشته باشند. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش مخابرات- میدان و موج و مخابرات نوری به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش مخابرات‌ـ‌میدان و موج و مخابرات نوری

گرایش مخابرات‌ـ‌سیستم

پردازش انواع سیگنال، مخابرات سیار، طراحی شبکه‌های مخابراتی و مدولاسیون از مهم‌ترین مباحث موجود در این گرایش است. دانشجویان در این گرایش باید در درس سیگنال‌ها و سیستم‌ها و فرآیندهای تصادفی تسلط داشته باشند.  درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

گرایش مخابرات‌ـ‌رمز

مباحث این گرایش در مورد رمزنگاری و امنیت سیستم‌های مخابراتی است. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

گرایش مخابرات‌ـ‌شبکه

مباحث این گرایش در مورد شبکه‌های ارتباطی هوشمند، انواع پروتکل‌های ارتباطی، بهینه‌سازی مسیر انتقال اطلاعات است. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش مخابرات- سیستم، رمز و شبکه به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش مخابرات‌ـ‌‌سیستم، رمز وشبکه

گرایش کنترل

گرایش کنترل مباحث زیادی را شامل می‌شود و می‌توان گفت با مباحث گرایش‌های دیگر مهندسی برق و دیگر رشته‌های مهندسی در ارتباط است. به‌طور خیلی ساده و کلی می‌توان گفت گرایش کنترل در مورد نحوه تنظیم پارامترهای موجود در اجزای یک سیستم به منظور بهره‌وری بالا و عملکرد پایدار آن سیستم است. دانشجویان در این گرایش باید پایه ریاضی قوی داشته باشند. تسلط در درس جبر خطی و کنترل خطی برای درک مباحث موجود در درس‌های این گرایش ضروری است. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش کنترل به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش کنترل

گرایش مهندسی پزشکی‌ـ‌بیوالکتریک

مباحث موجود در این گرایش درباره‌ی تجزیه‌وتحلیل و مدل‌سازی سیستم‌های بیولوژیکی، تصویربرداری پزشکی و پردازش سیگنال‌های حیاتی است. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش گرایش مهندسی پزشکی- بیوالکتریک به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش مهندسی پزشکی‌ـ‌بیوالکترونیک

داوطلبان گرایش مهندسی پزشکی- بیوالکتریک در آزمون کارشناسی‌ارشد مهندسی برق، از میان درس الکترومغناطیس و مقدمه‌ای بر مهندسی پزشکی می‌تواند به سؤال‌های یکی از این دو درس پاسخ دهند (زمان پاسخ‌گویی تنها به‌ازای یکی از این دو درس در نظر گرفته می‌شود) و ضریب این دو درس در آزمون ارشد برای این گرایش برابر با ۱ است.

گرایش مکاترونیک

مباحث موجود در این درس تا حدود زیادی با مباحث گرایش کنترل یکسان است. تجزیه‌وتحلیل سیستم‌های الکترومکانیکی، طراحی و ساخت ربات‌های هوشمند و طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی ازجمله مباحث موجود در این گرایش به شمار می‌رود. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش مکاترونیک به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش مکاترونیک

گرایش فناوری ماهواره

این گرایش از سال 98 در یک زیرگروه جداگانه در آزمون کارشناسی‌ارشد مهندسی برق قرار گرفته است. طراحی ماهواره مخابراتی، طراحی سیستم تعیین و کنترل وضعیت ماهواره از جمله مباحث اصلی در این گرایش است و با مباحث موجود در گرایش مخابرات ارتباط نزدیکی دارد. درس‌های مهم این گرایش در مقطع ارشد عبارت‌اند از:

طبق آخرین تغییرات، ضریب هر درس در آزمون کارشناسی ارشد در گرایش فناوری ماهواره به‌این صورت است:

ضرایب دروس گرایش ماهواره

کلاس‌های آنلاین کنکور کارشناسی‌ارشد مهندسی برق کافه‌تدریس

کافه‌تدریس برای آمادگی کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق برنامه‌ی آموزشی جامعی دارد؛ مشاوره و برنامه‌ریزی، ارائه‌ی نقشه‌راه آموزشی، کلاس‌های آنلاین کنکور مهندسی برق، کلاس‌های نکته و تست و جمع‌بندی در قالب کلاس‌های آنلاین و ویدئوهای آموزشی و همین‌طور وبینارهای منظم آموزشی رایگان ازجمله خدمات کافه‌تدریس به داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق است. هدف این کلاس‌ها کمک به داوطلبان کنکور ارشد است تا بتوانند در هر یک از گرایش‌های رشته مهندسی برق در کارشناسی‌ارشد بهترین رتبه را به دست آورند و به بهترین دانشگاه‌های کشور راه یابند.

برای آشنایی با کلاس‌های آنلاین کافه‌تدریس برای کنکور ارشد مهندسی برق روی این لینک کلیک کنید:

کلاس‌های آنلاین کنکور کارشناسی‌ارشد مهندسی برق

خروج از نسخه موبایل