یکی از عوامل تأثیرگذار در قبولی رشته MBA، ظرفیت پذیرش دانشگاههاست. این ظرفیتها طی سالهای مختلف دچار تغییراتی شدند و بررسی این روند میتواند به شما در تعیین اهداف و برنامهریزی برای آینده کمک کند. در ادامه، ظرفیت دانشگاههای مختلف در رشته MBA از سال ۹۱ تا ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار میگیرد تا دیدگاه واضحتری نسبت به این موضوع داشته باشید.
دانشگاهها
قبل از اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاهها در رشته MBA را بررسی کنیم، بهتر است نگاهی داشته باشیم به اینکه کدام دانشگاهها این رشته را ارائه میدهند.
دانشگاه صنعتی شریف به عنوان برترین دانشگاه در ارائه رشته مدیریت کسب و کار (MBA) در ایران شناخته میشود و هر ساله تعداد زیادی از رتبههای برتر و تکرقمی کنکور، این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند. بعد از شریف، دانشگاههای دیگری مثل دانشگاه تهران، صنعتی امیرکبیر، علامه طباطبایی، خوارزمی، خواجه نصیر، الزهرا، علم و صنعت و مالک اشتر نیز این رشته را ارائه میدهند.
ظرفیت پذیرش در این دانشگاهها متغیر است و هر کدام گرایشهای خاصی را پوشش میدهند. علاوه بر این، در شهرهای دیگر نیز دانشگاههایی مانند دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه سمنان، دانشگاه بینالمللی قزوین، دانشگاه مازندران، باهنر کرمان و چند دانشگاه دیگر رشته MBA را با گرایشهای مختلف ارائه میدهند.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری درباره دانشگاههایی که رشته MBA را ارائه میدهند، از جمله بهترین گزینهها برای انتخاب دانشگاه و تفاوتهای آنها هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله برترین دانشگاهها در رشته MBA را بشناسید! را مطالعه کنید. این مقاله به شما کمک میکند تا انتخابی آگاهانهتر داشته باشید.
گرایشها
رشته MBA دارای گرایشهای متنوعی است که به دانشجویان این امکان را میدهد تا بر اساس علاقه و اهداف شغلی خود یکی از این زمینهها را انتخاب کنند. در حال حاضر، این رشته در دانشگاهها با ۷ گرایش اصلی ارائه میشود:
- مالی: مدیریت سرمایه، سرمایهگذاری و تحلیل مالی
- بازاریابی: طراحی استراتژیهای بازاریابی و تحلیل بازار
- استراتژی: تدوین و اجرای برنامههای استراتژیک
- فناوری اطلاعات: مدیریت سیستمهای اطلاعاتی و تکنولوژیهای دیجیتال
- عملیات و زنجیره تأمین: بهینهسازی فرآیندها و مدیریت زنجیره تأمین
- فناوری: درک و مدیریت نوآوریهای تکنولوژیک
- رفتار سازمانی و منابع انسانی: مدیریت نیروی انسانی و بهبود فرهنگ سازمانی
برای اینکه دقیقتر بدانید برای قبولی در گرایشهای مختلف رشته MBA در دانشگاههای برتر کشور چه رتبهای لازم است، پیشنهاد میکنیم مقاله رتبه قبولی در MBA در هر یک از دانشگاههای برتر کشور چند است؟ را بخوانید. این مطلب اطلاعات جامعی درباره رتبههای لازم برای گرایشها و دانشگاههای مختلف ارائه میدهد.
مصاحبه با رتبهبرترهای کنکور ارشد MBA
ظرفیت قبولی دانشگاهها
دانشگاهها ظرفیتهای خود را در دورههای مختلفی از جمله روزانه، شبانه، پردیس، مجازی، غیرانتقاعی و پیام نور عرضه میکنند. در جدول زیر ظرفیت قبولی دانشگاهها در رشته MBA را مشاهده میکنید:
اگر شما هم به قبولی در دانشگاههای برتر فکر میکنید نباید نگران ظرفیتها باشید زیرا با رتبههای مشابه سالهای گذشته قبولیهای مشابهی خواهید داشت.
دپارتمان کنکور ارشد MBA کافه تدریس
سوالات متداول
۱. کدام دانشگاهها در تهران رشته MBA را ارائه میدهند؟
دانشگاههای متعددی در تهران این رشته را ارائه میدهند که شامل دانشگاه صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، علامه طباطبایی، شهیدبهشتی، خوارزمی، خواجه نصیر و سایر دانشگاههای برتر میشود.
۲. برای قبولی در دانشگاه صنعتی شریف چه رتبهای لازم است؟
به طور معمول، دانشگاه صنعتی شریف هر سال ۷۲ ظرفیت برای گرایشهای مختلف MBA دارد که از این تعداد، ۵۵ ظرفیت به سهمیه آزاد اختصاص دارد و مابقی به سهمیههای ۲۵ و ۵ درصدی تعلق میگیرد.
۳. آیا مدرک دورههای آزاد MBA برای ورود به بازار کار مناسب است؟
بله، اما این مدارک بیشتر برای مدیران و افرادی که تجربه کاری دارند مناسبتر است. برای کسانی که تازه وارد این حوزه میشوند یا به دنبال راهاندازی کسب و کار خود هستند، دورههای دانشگاهی گزینه بهتری به حساب میآیند.
۴. آیا دانشگاه آزاد نیز رشته MBA را ارائه میدهد؟
بله، دانشگاه آزاد در تهران و شهرستانها رشته MBA را ارائه میدهد. در تهران، دانشگاه علوم و تحقیقات یکی از بهترین گزینهها در بین دانشگاههای آزاد برای این رشته محسوب میشود.