کافه‌تدریس

در وبینار کنکور در وقت‌اضافه چه گذشت؟

کنکور در وقت‌اضافه

کنکور در وقت‌اضافه

برنامه‌ریزی شما برای کنکور در وقت‌اضافه و عقب‌افتادن آزمون کنکور کامپیوتر چیست؟ وبینار کنکور در وقت‌اضافه در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۸ برگزار شد، درست در روزهایی که شیوع ویروس کرونا تاریخ آزمون کارشناسی‌ارشد را تقریباً سه ماه عقب انداخت. این تعویق از طرفی فرصت بسیار مناسبی فراهم کرد برای تمامی داوطلبان که خود را برای کنکور مهیاتر کنند و از طرفی دیگر فضا را برای رقابتی دشوارتر ایجاد کرد. داوطلبانی که قبل از آن برای آمادگی کنکور چندان فرصتی نداشتند حال زمان مناسبی پیدا کردند و کسانی هم که در نیمه‌ی راه یا پایان راه آمادگی برای کنکور کامپیوتر بودند در وقت‌اضافه این مجال را یافتند که تمامی کمبودها را جبران کنند. متن پیش رو گزارشی است وبینار کنکور در وقت‌اضافه و به‌صورت کامل درباره‌ی برنامه‌ریزی مجدد در این مقطع به شما کمک می‌کند.

تعویق آزمون کارشناسی‌ارشد و همه‌ی احتمالات کنکور در وقت‌اضافه

شیوع ویروس کرونا دو تأثیر عمده بر فرایند آمادگی برای کنکور گذاشت. اولین تأثیر به‌تعویق‌افتادن زمان برگزاری کنکور و دومین تأثیر قرنطینه‌ی اختیاری و در پی آن کم‌شدن مراسم عید نوروز و دیدوبازدیدها و سفرها و تفریح‌ها بود.

پیش از این در سال گذشته نیز داوطلبان کنکور ۱۳۹۸ تجربه‌ی تعویق آزمون کنکور را از سر گذراندند، اما باید در نظر گرفت که وضعیت در کنکور ۱۳۹۹ بسیار متفاوت است. خبر تعویق کنکور ۱۳۹۸ درست یک هفته قبل از آزمون اعلام شد. همین نزدیکی زمان اعلام خبر و آزمون بسیاری از داوطلبان را مأیوس کرد و برنامه‌ریزی‌ها و ضرباهنگ مطالعاتی آنان را به هم ریخت. این اتفاق درباره‌ی کنکور ۱۳۹۹ کمتر رخ داد و البته فرصت تقریباً سه‌ماهه‌ای فراهم کرد که همه‌ی داوطلبان، چه ضعیف و چه قوی، از آن استفاده کنند. تأثیر قرنطینه‌ی اختیاری نیز اجباری فراهم کرد که داوطلبان بدون هیچ بهانه‌ای روی آزمون تمرکز کنند. این موارد در کنار هم احتمال‌های مختلفی را برای نتیجه‌گیری داوطلبان فراهم می‌کند.

همه‌ی احتمالات کنکور در وقت‌اضافه

برای کنکور چطور برنامه‌ریزی کنیم؟

برای پاسخ به این سؤال و پیش از هر چیز باید به این دو پرسش اولیه پاسخ بدهید:

پاسخی که شما به این دو پرسش می‌دهید بنیان برنامه‌ریزی شما را تعیین می‌کند. در موفقیت شما عوامل بسیار دیگری هم دخیل است؛ پایه‌ی علمی شما چقدر قوی باشد، در کدام دانشگاه درس بخوانید، از حالا به‌بعد چقدر زمان بگذارید و چگونه مطالعه کنید ازجمله عوامل تأثیرگذار است. نکته‌ی مهم اینجاست که فارغ از این عوامل، باید هدف‌گذاری دقیقی انجام دهید.

هدف‌گذاری برای قبولی در کنکور

پیشنهاد جدی ما به شما این است که برای موفقیت در کنکور انتخاب گرایش را اولویت دوم خود قرار دهید. دانشگاهی که در آن کارشناسی‌ارشد را خواهید گذراند بسیار مهم‌تر از گرایش‌تان است. در ادامه وضعیت دسته‌های مختلف داوطلبان در این باره را بیشتر توضیح می‌دهیم، اما تأکید بر اهمیت‌داشتن انتخاب دانشگاه مهم‌تر از گرایش است.

قبولی در دانشگاه‌های برتر را هدف بگیرید نه گرایش‌ها را!

دست شما در دانشگاه خوب باز است که کارهایی را که دوست دارید انجام دهید و درس‌هایی را بخوانید که به آن‌ها علاقه‌مندید. همچنین اگر بعد از کارشناسی‌ارشد تصمیم به ادامه‌تحصیل یا کار در خارج از کشور بگیرید، دانشگاه‌های بهتر فرصت‌های مناسب‌تری برای اپلای برای شما ایجاد می‌کند. این نکته بسیار مهم است که گرایش در این باره نقشی ندارد؛ زیرا در اغلب دانشگاه‌های دنیا فقط دو گرایش علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر وجود دارد. درواقع برای اپلای سه چیز بسیار مهم است: نمره‌ی زبان و تعداد مقاله‌ها و البته دانشگاهی که در آن درس خوانده‌اید و موضوع صحبت ماست.

کدام گرایش برای کدام دسته از داوطلبان

بسته به زمانی که داوطلبان تاکنون برای آمادگی کنکور کامپیوتر گذاشته‌اند و بسته به پیشرفت‌ مطالعاتی، داوطلبان به سه دسته تقسیم می‌شوند:

پیشنهاد ما در وبینار کنکور در وقت اضافه این است که همه‌ی این افراد به‌سراغ گرایش‌هایی بروند که پذیرش بیشتری دارند و آینده‌ی علمی و شغلی بهتری دارند.

گرایش‌های با بیشترین پذیرش

به‌صورت کلی و براساس پذیرش‌های گرایش‌های مختلف در سال قبل سه رشته‌ی نرم‌افزار، هوش‌مصنوعی و معماری، به‌ترتیب، بیشترین ظرفیت را دارند. در این میان قبولی در گرایش معماری راحت‌تر از قبولی در دو گرایش دیگر است؛ بنابراین دسته‌ی اول داوطلبان، یعنی کسانی‌که در ابتدای راه‌اند، بهتر است قبولی در گرایش معماری را هدف بگیرند.

هوش‌مصنوعی، آينده‌دارترین گرایش

اگر شما جزو دسته‌های دوم و سوم هستید، یعنی یا تمامی درس‌ها را خوانده‌اید یا دست‌کم سه درس را خوانده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که بعد از اولویت‌دادن به دانشگاه‌های برتر، قبولی در گرایش‌های هوش‌مصنوعی و نرم‌افزار را هدف بگیرید. هوش‌مصنوعی آینده‌دارترین گرایش کامپیوتر در دنیاست، هم از نظر علمی و هم از نظر شغلی.

داوطلبانی در ابتدای راه هستند چه درس‌هایی را بخوانند؟

بسته به زمانی که هر یک داوطلبان این دسته در اختیار دارند، توانایی و هوش و تمرکز و البته پایه‌ی علمی‌شان باید به‌صورتی جداگانه برنامه‌ریزی کنند، اما به‌صورت کلی پیشنهادهای ما در کنکور در وقت اضافه برای این دسته از داوطلبان از این قرار است:

همایش کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات

کسانی‌که در میانه‌ی راه هستند چه درس‌هایی را بخوانند؟

پیش از این درباره‌ی دسته‌بندی کسانی‌که در میانه‌ی راه هستند صحبت کردیم. به‌صورت کلی، بسته به میزان تلاش‌تان تا روز کنکور، پایه‌ی علمی، دانشگاه دوره‌ی کارشناسی، هوش و ویژگی‌های شخصیتی (مانند میزان تمرکز و غیره)، به درس‌هایی که تاکنون تمام کرده‌اید، نحوه‌ی مطالعه و دانشگاهی که هدف‌گذاری کرده‌اید، می‌توانید ۳ تا ۵ درس را به آنچه تاکنون خوانده‌اید اضافه کنید.

برای مثال، اگر کسی پایه‌ی علمی متوسطی دارد و تاکنون فقط سه درس را تمام کرده است، اما می‌خواهد در دانشگاه صنعتی‌شریف قبول شود، باید ۵ درس دیگر را هم به‌خوبی مطالعه کند.

برای ادامه‌ی کار در کنکور در وقت‌اضافه با این روش جلو بروید:

داوطلبانی که در انتهای راه هستند چه درس‌های را بخوانند؟

پیشنهاد ما در وبینار کنکور در وقت اضافه برای کسانی‌که دست‌کم ۸ درس را خوانده‌اند یا تمامی درس‌ها را تمامی کرده‌اند و حتی کسانی‌که ۷ درس را تمام کرده‌اند و در تقسیم‌بندی ما در نیمه‌ی راه هستند طی‌کردن این مراحل است:

خلاصه‌نویسی حرفه‌ای چه شرایطی دارد؟

نقشه ذهنی یا Mind Map چیست و چه کاربردی در مطالعه برای کنکور دارد؟

نکات تکمیلی کنکور در وقت اضافه

وبینار «سه ماه طلایی تا کنکور» را از دست ندهید!

برای تکمیل‌شدن مباحث وبینار کنکور در وقت‌اضافه حتماً به گزارش وبینار «سه ماه طلایی تا کنکور» نگاه کنید. بسیاری از مباحث لازم در این وبینار مطرح شده است؛ نحوه‌ی مطالعه و تست‌زنی سریع، انتخاب و اولویت درس‌ها، پیمایش دفترچه، خلاصه‌نویسی و جمع‌بندی و غیره از موارد مطرح‌شده در «سه ماه طلایی تا کنکور» است. حتی اگر جزو کسانی هستید که در آن وبینار شرکت کرده بودند، باز هم مطالب آن را مرور کنید. برای مطالعه‌ی گزارش وبینار «سه ماه طلایی تا کنکور» روی این لینک کلیک کنید:

سه ماه طلایی تا کنکور کامپیوتر

خروج از نسخه موبایل