روتین برای کنکور یکی از ملزومات موفقیت شما در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری است. در این مطلب مفهوم روتین را بهصورت مفصل بررسی میکنیم، تفاوت آن با عادت را میگوییم و برنامه ریزی برای کنکور براساس روتین را به شما پیشنهاد میکنیم.
روتین چیست؟
روتین یا بهانگلیسی routine بهمعنای روند یا جریان عادی است. این واژه بهصورت دقیقتر دو مفهوم معمولبودن و ترتیبداشتن را در خود جای داده است. درواقع زمانی میگوییم فلان کار روتین است که طبق نظم و ترتیبی خاص و بهصورت معمول جریان داشته باشد و انجام شود.
تفاوت روتین با عادت چیست؟
پیش از این از عادت زیاد گفتهایم؛ مثلاً عادت های کنکور و عادتهایی را برشمردهایم که سبک زندگی بازندههای کنکور را میسازد. نکتهی مهم این است که باید تفاوت میان روتین و عادت را در نظر بگیرید تا بتوانید بهبهترین شکل برنامه ریزی برای کنکور را انجام دهید.
عادت به کاری گفته میشود که لزوماً تقریباً بهصورت ناخودآگاه انجام میشود، اما زمان و ترتیب خاصی ندارد. عادت، برخلاف روتین، بیشتر به روش انجامدادن کار اشاره میکند، نه ترتیب انجامدادن کارها.
مثلاً ممکن است شما عادت کرده باشید که در هنگام مطالعه موسیقی گوش کنید (البته این کار را پیشنهاد نمیکنیم)؛ این عادت شماست، نه روتین؛ اما اگر این عادت را دارید، پخشکردن موسیقی و سپس مشغول مطالعه شدن میتواند روتین شما باشد.
در این مطلب درباره عادت های کنکور بیشتر گفتهایم و عادت های کنکور در میان رتبه برترها را مشخص کردهایم:
۷ عادت رتبه برترها را بشناسید!
روتینها و عادتها سبک زندگی را میسازند!
مجموع عادتهای شما و روتینهایتان بخش عمدهای از سبک زندگیتان را تشکیل میدهند. درواقع وقتی از سبک زندگی کنکوری صحبت میکنیم، به عادت و روتین برای کنکور ارجاع میدهیم. هر قدر عادتها و روالها یا همان روتینهای شما دقیقتر و هوشمندانهتر و آگاهانهتر انتخاب شده باشند و بهدقت هم انجام شوند، میزان موفقیت شما افزایش پیدا میکند.
در این مطلب دربارهی سبک زندگی کنکوری بیشتر توضیح دادهایم:
سبک زندگی کنکوری را از همین امروز در پیش بگیرید
روتین یک کنکوری
چگونگی رویتن یک کنکوری میتواند میزان موفقیت او را تضمین کند؛ درواقع علاوه بر تضمین، میتوان با دردستداشتن روتینهای هر داوطلب کنکور میزان موفقیت او را تخمین زد. روالهای شما کاملاً شخصی است. شما میتوانید از الگوهای مختلف بهره بگیرید و هر یک از آنان را شخصیسازی کنید، اما درهرصورت باید شخصیبودن روالها را در نظر بگیرید.
برای مثال، پیش از این در مطلبی دربارهی اهمیت خواب در دورهی آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد توضیح دادهایم که شما میتوانید شببیدار باشید یا سحرخیز؛ همین امر میتواند بر نوع روتینهای شما تأثیر بگذارد.
هر روتینی که برای خودتان در نظر میگیرید، چند اصل را به یاد داشته باشید:
- پایبندی به روتین: روتین به ترتیب کارها اشاره میکند، پس پایبندی به آن مهم است.
- شخصیسازی روتینها: روتینها و روالهای افراد دیگر لزوماً برای شما جواب نمیدهد.
- شناخت روتینها: هر قدر روالهایتان را بررسی و آنها را آگاهانهتر انتخاب کنید، موفقیت شما بیشتر است.
- صبوری برای نتیجهدهی: روتینها برای ثمردهی به زمان نیاز دارند؛ پس صبور باشید.
پیشنهادهای روتین برای کنکور
باز هم تأکید میکنیم که روتینهای شما باید شخصیسازی شود؛ بااینحال چند روتین برای کنکور را به شما پیشنهاد میکنیم:
- اولویتدادن به روتینهای ابتدای هر روز کاری (مهم نیست روز کاریتان چه ساعتی شروع میشود)
- وارسی برنامهی کارها پس از بیداری و قبل از خواب
- داشتن برنامهی هفتگی و ماهانه و بررسیکردن مرتب آن
- نوشتن کارهای انجامشده و تشویق خودتان در پی انجامشدن هر کار
- ترسیم نقشهی ذهنی در پایان هر روز کاری
- برنامهی منظم غذایی
- ورزش روزانه یا دستکم پیادهروی بیستدقیقهای
- جدیگرفتن مطالعه بهمحض نشستن پشت میز
برنامه ریزی برای کنکور را چطور انجام دهیم؟
برنامه ریزی برای کنکور اولین قدم شما برای شروع مسیر آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری است. شما باید در همان ابتدای کار برای تکتک روزهایتان برنامه ریزی و هدفگذاری کنید. بهصورت مرتب هم باید در طول مسیر برنامهریزی خودتان را بررسی کنید، آن را بالاپایین کنید و میزان پایبندی به آن را زیر نظر بگیرید.
در این مطلب درباره برنامهریزی برای موفقیت در کنکور MBA صحبت کردهایم. شما میتوانید از این نمونه الگوبرداری کنید:
برنامه ریزی کنکور MBA ـ نبایدها و بایدهای برنامهریزی موفق
جدول برنامه ریزی برای کنکور
برنامه ریزی برای کنکور نقش مهمی در شناسایی روتینها و روالهای شما و جهتدهی آگاهانهتر به آنها دارد. برای این کار ابزار و تکنیکهای بسیاری در اختیار شما قرار دارد که پیش از این هم به آنها اشاره کردهایم، از استفاده از تکنیک پومودورو گرفته تا انواع تکنیکهایی که برای افزایش تمرکز در هنگام مطالعه به کار شما میآید. این تکنیکها میتواند نقشی مؤثر در ساختهشدن مناسبترین روتین برای کنکور داشته باشد.
یکی از ابزار بسیار مناسب برای برنامه ریزی کنکور و شکلدهی و تنظیم روتینها استفاده از جدول برنامه ریزی برای کنکور یا همان اکسل هوشمند است. این اکسل برای داوطلبان کنکور ارشد مدیریت کسبوکار طراحی شده است، اما با اندکی وقتگذاشتن میتوانید آن را برای خودتان شخصیسازی کنید:
برنامهریزی کنکور MBA با اکسل هوشمند
چیدن روتین برای کنکور با کوککردن ساعت زیستی بدن
بدن ما روتینها و روالهای خودش را دارد. این روالها بهصورت نیمههشیار یا ناهشیار کار خود را پیش میبرند. هر اتفاقی هم نظم آنها را بهم بریزد، مستقیماً بر عملکرد ما تأثیر میگذارد. نکتهی جالب اینجاست که این دسته از روالهای ما براساس یک ساعت تنظیم میشوند که به ساعت زیستی معروف است. پیش از اینکه روالهای روزانهتان را بچینید و برایشان برنامهریزی کنید، باید ساعت زیستی بدنتان را بشناسید و آن را کوک کنید و سرکوک نگه دارید.
در این مطلب دربارهی ساعت زیستی بدن و سرکوکنگهداشتن آن گفتهایم که مستقیماً با چیدن روتین برای کنکور در برنامه ریزی شما ارتباط دارد:
ساعت زیستی بدن خود را تا دیر نشده کوک کنید!
هفتخوان: مطالعه کن، نظر بده، جایزه بگیر!
هفتخوان مسابقهی وبلاگی کافهتدریس است. شما با پاسخ به چند پرسش دربارهی مطلبی که همین حالا مطالعه کردهاید، فرصت شرکت در قرعهکشی جایزه نقدی و کلاس رایگان کافهتدریس را پیدا خواهید کرد.
جوایز هفتخوان
- ۳۰۰,۰۰۰ تومان جایزه نقدی
- ۵ کلاس رایگان ۳۰۰,۰۰۰ تومانی
پرسشهای مسابقه
برای شرکت در هفتخوان کافهتدریس در کامنت همین مطلب به این پرسشها پاسخ دهید:
- تفاوت روتین با عادت چیست؟
- مهمترین اصول روتین مناسب برای کنکور چیست؟
- پیشنهادهای روتین برای کنکور چیست؟
تفاوت اصلی روتین با عادت در این است که در روتین یکسری کارهای مهم را که باعث پیشرفتمان می شوند با تکرار زیاد تبدیل به عادت می کنیم اما یک عادت حتما قرار نیست چیز خوبی باشد برای مثال استفاده زیاد از گوشی یک عادت بد است ، البته چون عادت ناخودآگاه شکل می گیرد هم می تواند در زندگی ما تاثیر مثبت داشته باشد و هم منفی
یکسری روتین کنکوری :
روزی نیم ساعت ورزش
اختصاص زمانی به عبادت
روزی ۱۰ تست زماندار یک درس اختصاصی و …
ممنون از پاسخ و نظر شما
به طور خلاصه تفاوت اصلی بین عادت و روتین در این است که روتین بیشتر مربوط به ترتیب انجام دادن کار هاست ولی عادت به روش انجام کارها می پردازد و اکثر اوقات به صورت ناخودآگاه انجام می گیرد.
مهم ترین روتین شخصی من صبح بین ساعت 7 تا بیدار شدن ، مراقبه و صرف صبحانه و شروع با درس های ریاضی وار و استراحت کوتاه بعد از ناهار و کمی ورزش و پیاده روی و از غروب به بعد مطالعه زبان تخصصی و در نهایت ریلاکسیشن و استراحت میباشد.
عادت به فعالیت های گفته میشود که به صورت تکراری و ناخودآگاه انجام میشوند و ترتیب و اولویت زمانی خاصی ندارند
اما روتین فعالیت های است که دارای ترتیب و اولویت و زمان مشخص انجام است و قبل و بعد از انجام هر فعالیت روتین برنامه مشخصی وجود دارد
روتینها میتوانند نجاتبخش باشند! روتین بهمعنای عادت نیست؛ نظم و ترتیب انجامدادن کارهاست. ما باید روتینهای مناسبمان را پیدا کنیم و روی انجامدادنشان پافشاری کنیم انجامدادن این فرایند یکی از بهترین راهها برای کنترل اضطراب کنکور است.
اصولی که برای روتین باید در نظر گرفت:
پایبندی به روتین: روتین به ترتیب کارها اشاره میکند، پس پایبندی به آن مهم است.
شخصیسازی روتینها: روتینها و روالهای افراد دیگر لزوماً برای ما جواب نمیدهد.
شناخت روتینها: هر قدر روالهایمان را بررسی و آنها را آگاهانهتر انتخاب کنیم، موفقیت ما بیشتر است.
صبوری برای نتیجهدهی: روتینها برای ثمردهی به زمان نیاز دارند؛ پس باید صبور باشیم.
تفاوت روتین و عادت: عادت به کاری میگویند که تقریباً بهصورت ناخودآگاه انجام میشود، اما زمان و ترتیب خاصی ندارد. عادت، برخلاف روتین، بیشتر به روش انجامدادن کار اشاره میکند، نه ترتیب انجامدادن کارها.
عادت به کاری گفته میشود که لزوماً تقریباً بهصورت ناخودآگاه انجام میشود، اما زمان و ترتیب خاصی ندارد. عادت، برخلاف روتین، بیشتر به روش انجامدادن کار اشاره میکند، نه ترتیب انجامدادن کارها.
روتین به معنی انجام کاری به طور منظم و دقیق هستش و به طور معمول انجام میشه اما عادت به صورت ناخوداگاه و بدون نظم و ترتیب خاص انجام میشود و در نهایت عادت به معنی روش انجام کار و روتین ترتیب کار هاست
عادت هر کاریه که به واسطه تکرار و توجه به حد کافی، انجامش دیگه انرژی ذهنی زیادی ازمون نمی گیره. مثل مسواک زدن هر روز. ولی روتین، ترتیب و چیدمان انجام دادن یه سری کارهای روزانه است. مثل ترتیب بندی زمانی صبحانه، نرمش، مطالعه دروس.
سلام وقت بخیر
۱.عادت به کاری گفته میشود که تقریباً بهصورت ناخودآگاه انجام میشود، اما زمان و ترتیب خاصی ندارد. عادت،بیشتر به روش انجامدادن کار اشاره میکند، نه ترتیب انجامدادن کارها.
۲.پایبندی به روتین: روتین به ترتیب کارها اشاره میکند، پس پایبندی به آن مهم است.
شخصیسازی روتینها: روتینها و روالهای افراد دیگر لزوماً برای ما جواب نمیدهد.
شناخت روتینها: هر قدر روالهایمان را بررسی و آنها را آگاهانهتر انتخاب کنیم، موفقیت ما بیشتر است.
صبوری برای نتیجهدهی: روتینها برای ثمردهی به زمان نیاز دارند؛ پس باید صبور باشیم.
۳.ورزش روزانه
برنامهی منظم غذایی
نوشتن کارهای انجامشده
برنامهی هفتگی و ماهانه