کنکور کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی یکی از رشته‌های جذاب و پرطرفدار مجموعه مدیریت است که طرفداران خود را دارد. این رشته اشتراک زیادی با رشته مهندسی صنایع دارد و در بازار کار هم باهم مقایسه می‌شوند. اگر هم‌زمان به صنایع و مدیریت علاقه دارید، کنکور ارشد مدیریت صنعتی می‌تواند مسیر جذابی برای شما باشد. رشته مدیریت صنعتی در کنکور ارشد با رشته مدیریت فناوری اطلاعات و بازرگانی دروس مشترک زیادی دارد و به همین دلیل رتبه برترهای این سه رشته هم در بسیاری از مواقع مشترک هستند. برای قبولی در کنکور کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی حتماً باید درک خوبی از این رشته داشته باشید، گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی را بشناسید، ضرایب دروس کنکور ارشد مدیریت صنعتی را بدانید، بهترین منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی را انتخاب کنید و با دیدن کارنامه کنکور ارشد مدیریت صنعتی به شناخت کاملی از این کنکور برسید.

گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی

داوطلبان کنکور ارشد مدیریت صنعتی قبل از کنکور نیاز به انتخاب گرایش ندارند؛ انتخاب رشته و گرایش بعد از مشخص شدن نتایج کنکور انجام می‌شوند. درواقع همه داوطلبان در کنکور ارشد مجموعه مدیریت با کد ۱۱۴۲ ثبت‌نام می‌کنند و با توجه به دروسی که پاسخ می‌دهند در تمام رشته‌ها ازجمله گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی رتبه کسب می‌کنند. گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی عبارت‌اند از:

  • تحقیق در عملیات
  • تولید و عملیات
  • مدیریت عملکرد
  • مدیریت زنجیره‌ی تأمین
  • مدیریت کیفیت و بهره‌وری
  • مدیریت پروژه

تفاوت در گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی زیاد است و این رشته تنوع بسیار خوبی دارد؛ به همین دلیل داوطلبان مختلف با توجه به علایق خود و بازار کار ممکن است انتخاب متفاوتی داشته باشند. در بین گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی دو گرایش تحقیق در عملیات و تولید و عملیات طرفداران بیشتری دارد اما اگر نگاهی به انتخاب رشته داوطلبان داشته باشیم تمام گرایش‌ها چه در رتبه برترها و چه در سایر داوطلبان علاقه‌مندانی دارد و عملاً گرایشی را پیدا نمی‌کنید که انتخاب کمتری در بین داوطلبان داشته باشد.

ضرایب دروس کنکور ارشد مدیریت صنعتی

دروس کنکور ارشد مدیریت صنعتی اشتراک بسیار زیادی با مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت بازرگانی دارد و مدیریت صنعتی فقط در یک درس با این دو رشته تفاوت دارد. به همین دلیل معمولاً داوطلبانی که در یکی از این سه رشته رتبه خوبی کسب کنند، به دلیل دروس مشترک در هر سه رشته رتبه خواهند داشت. ضرایب دروس کنکور ارشد مدیریت صنعتی و تعداد سؤالات آن در دفترچه کنکور ارشد مدیریت به ‌این صورت است:

  • زبان عمومی و تخصصی: ۳ واحد، ۲۵ سؤال
  • اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: ۲ واحد، ۱۵ سؤال
  • ریاضی و آمار: ۳ واحد، ۲۰ سؤال
  • تئوری‌های مدیریت: ۳ واحد، ۲۵ سؤال
  • اقتصاد خرد و کلان: ۲ واحد، ۲۰ سؤال
  • تحقیق در عملیات: ۳ واحد، ۱۵ سؤال
  • مدیریت تولید: ۳ واحد، ۱۵ سؤال

انتخاب دروس مطالعاتی در کنکور ارشد مدیریت نیازمند انتخاب استراتژی درست است. یکی از اشتباهات داوطلبان در کنکور ارشد مدیریت انتخاب دروس بر اساس ضریب است. به‌طور مثال اگر زبان ضعیفی داشته باشید به‌سختی می‌توانید از این درس سه واحدی درصد خوبی کسب کنید، درحالی‌که اگر همان میزان انرژی و زمان را به دو درس اقتصاد خرد و کلان و اسلام اختصاص دهید به‌راحتی در هردو درس درصد بالایی کسب خواهید کرد. همچنین ارزش هر یک تست در درسی که ۱۵ سؤال از آن مطرح می‌شود به‌مراتب بیشتر از درسی است که ۳۰ سؤال در کنکور دارد حتی اگر ضریب درس دوم بیشتر باشد. بنابراین برای انتخاب درست دروس کنکور ارشد مدیریت صنعتی، حتماً با یک مشاور باتجربه مشورت کنید.

منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی

انتخاب منابع مطالعاتی باید بر اساس سؤالات چند سال اخیر باشد. معمولاً اساتید حوزه کنکور ارشد مدیریت، ۴،۵ سال اخیر را به‌عنوان معیار بررسی خود قرار می‌دهند و منابع را با توجه به شیوه و شخصیت سؤالات این ۵ سال انتخاب می‌کنند. در ادامه لیستی از منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی را قرار داده‌ایم.

نام درسمنابع پیشنهادی
زبان عمومی و تخصصی• زبان عمومی ارشد زیر ذره‌بین (۲ جلد)، الناز یوسف زاده، هادی جهانشاهی
• زبان تخصصی مدیریت، آرمان اشراقی
مدیریت از دیدگاه اسلام• اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، سید محمد مقیمی
• مدیریت ما، پور عزت
تئوری‌های مدیریت• مبانی سازمان و مدیریت، سید محمد مقیمی
• تئوری سازمان: ساختار و طرح سازمانی، استیفن رابینز
ریاضی• ریاضیات عمومی، امید محمودیان
• ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت، هادی رنجبران
آمار• آمار و احتمال و کاربرد آن در مدیریت و حسابداری، هادی رنجبران
اقتصاد خرد و کلان• اقتصاد خرد، محسن نظری
• اقتصاد کلان، محسن نظری
تحقیق در عملیات• پژوهش عملیاتی، عارفه فدوی
مدیریت تولید• مدیریت تولید و عملیات، هایده متقی
• مدیریت تولید و عملیات، مسعود یگانه و سحر محمدیان
منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی

در این بخش سعی کردیم بهترین منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی را با توجه به سؤالات سال‌های اخیر معرفی کنیم اما ذکر چند نکته خالی از لطف نیست. مطالعه خود خوان درس‌هایی مثل زبان، تحقیق در عملیات و ریاضی و آمار معمولاً بازدهی پایینی دارد بخصوص اگر از قبل در این درس‌ها قوی نباشید. مثلاً درس تحقیق در عملیات را باید کاملاً کنکوری مطالعه کنید و مطالب دانشگاهی معمولاً در کنکور خیلی کمک نمی‌کند. اگر نیاز به جزئیات بیشتری در مورد منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی دارید مقاله بهترین منابع کنکور ارشد مدیریت را از دست ندهید.

کارنامه کنکور ارشد مدیریت صنعتی

معمولاً یکی از سؤالات مهم اکثر داوطلبان این است که با چه درصدی چه رتبه‌ای کسب می‌کنم؟ شناخت میزان و نوع رقابت داوطلبان از قدم‌های اصلی برنامه‌ریزی در کنکور ارشد مدیریت صنعتی است. اگر ندانید برای کسب رتبه دلخواه خود چه درصدی نیاز دارید، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای کنکور عملاً امکان‌پذیر نیست. دیدن کارنامه کنکور ارشد مدیریت صنعتی کمک می‌کند این مرحله را به‌درستی رد کنید. در وبلاگ کافه تدریس سعی کردیم با بررسی کارنامه کنکور ارشد مدیریت صنعتی میانگین هر درس را بر اساس رتبه داوطلبان محاسبه کنیم تا درک بهتری از وضعیت رقابت کنکور ارشد مدیریت صنعتی داشته باشید.

سؤالات کنکور ارشد مدیریت صنعتی

هم‌چنین مهم‌ترین منبعی که به داوطلبان کمک می‌کند با فضا و شخصیت کنکور کارشناسی ارشد مدیریت آشنا شوند، تست‌های سال‌های گذشته کنکور مدیریت است. با بررسی دفترچه سوالات سال‌های اخیر، روند تغییر سوالات کنکور را بهتر درک می‌کنید. از صفحه دفترچه سوالات و پاسخنامه کنکور ارشد مدیریت می‌توانید از سال ۱۳۹۰ تا کنکور سال قبل را به همراه پاسخ کلیدی دانلود کنید.

کلاس‌های کنکور ارشد مدیریت صنعتی

مطالعه همزمان این تعداد درس در حالیکه هرکدام از دروس حجم زیادی هم دارند کار سختی است. کلاس‌های آنلاین در این رشته کمک می‌کند که در مدت زمان کمتری همه دروس را مطالعه کنید. مرور بیشتری داشته باشید و در نتیجه تسلط شما در هر درس بیشتر شود. برای دیدن جزئیات کلاس‌های آنلاین کنکور ارشد مدیریت صنعتی لینک زیر را باز کنید.

کلاس‌های آنلاین کنکور کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی

سوالات متداول کنکور ارشد مدیریت صنعتی

۱. گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی کدامند؟

تحقیق در عملیات، تولید و عملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره‌ی تأمین، مدیریت کیفیت و بهره‌وری و مدیریت پروژه گرایش‌های ارشد مدیریت صنعتی هستند.

۲. منابع ارشد مدیریت صنعتی چیست؟

زبان عمومی زیر ذره‌بین، زبان تخصصی اشراقی، ریاضی محمودیان، آمار رنجبران، تئوری مدیریت مقیمی، مدیریت اسلامی مقیمی، اقتصاد نظری، تحقیق در عملیات فدوی و مدیریت تولید متقی را می‌توان بهترین منابع کنکور ارشد مدیریت صنعتی دانست. اما حتما پیش از انتخاب منبع با مشاور مشورت کنید.

۳. کدام گرایش مدیریت صنعتی در ارشد بهتر است؟

انتخاب بین گرایش‌های مدیریت صنعتی با توجه به علاقه، شخصیت و اهداف شما انجام می‌شود. هیچکدام از این گرایش‌ها را نمی‌توان بهتر از دیگری دانست.