جلسه اول کلاس آنلاین مقاله نویسی و آموزش کاربردی لاتک LaTeX

زمان برگزاری: سه شنبه ۰۱ مرداد ۱۳۹۸‌ ساعت ۲۱:۰۰ هزینه کلاس: رایگان

مدت: ۲ ساعت فیلم این کلاس ضبط می‌شود و قابل دانلود است. فیلم این کلاس صرفا روی یک سیستم و تحت سیستم عامل ویندوز به تعداد دفعات نامتناهی قابل پخش است.

توضیحات

یکی از مهمترین ملاک‌های ارزیابی دانشجویان در تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) در هر رشته‌ای نگارش مقاله و چاپ آن در مجلات و کنفرانس های معتبر علمی دنیا می‌باشد. تا جایی که نه تنها بخشی از نمره دانشجو در دروس مختلف از جمله پایان نامه به آن وابسته است، بلکه حتی برای قبولی در مقاطع بالاتر (دکتری و فوق دکتری) چه در داخل و چه در خارج از کشور چاپ مقالات معتبر علمی بسیار حائز اهمیت و چه بسا ضروری است.

لازمه ی نگارش و موفقیت در چاپ مقالات علمی معتبر در مجلات شناخته شده از جمله ISI و ISC، کسب مهارت در چهار زمینه اصلی می باشد که در زیر آمده است:

۱. روش تحقیق و یافتن مقالات و کارهای مرتبط با اعتبار علمی بالا. این مرحله از بنیادی ترین مراحل انجام تحقیق در هر زمینه ای می باشد. به این منظور دانشجو باید سایت‌های معتبر برای جستجوی مقالات را شناخته (از جمله IEEE Digital Library, Google Scholar) و نیز بتواند اعتبار علمی مقالات یافته شده را خود ارزیابی کند. مثلا از نظر تعداد citation، h-index نویسنده مقاله، impact factor مجله چاپ شده و سایر روش‌های اعتبارسنجی مقالات علمی که در این دوره به تفصیل مطرح خواهند شد.

۲. نحوه‌ی صحیح ارائه مطالب ونگارش مقاله و تحلیل نتایج به صورت استانداردهایی که در نوشتن مقاله باید رعایت گردد. این استانداردها می‌تواند از رشته ای به رشته دیگر متفاوت باشد، به هیمن دلیل این دوره تمرکز اصلی خود را بر رشته‌های فنی و بخصوص کامپیوتر، برق و IT قرار می دهد که تقریبا استانداردهای یکسانی از نظر روش تحقیق و نگارش مقاله دارا می باشند. دانشجویان باید به این نکته مهم توجه کنند که اکثر دوره های برگزار شده در مراکز دیگر به صورت تخصصی برای این رشته‌ها نبوده و در نتیجه کارایی لازم را برای دانشجویان این رشته‌ها را نخواهد داشت .

۳. انتخاب ابزار مناسب برای ویرایش متن. معمولا در ویرایش مقالات و مجلات علمی معتبر بجای استفاده از ابزارهای ویرایش متن شناخته شده مانند Microsoft word، از ابزارهای بسیار قدرتمندتر دیگری مانند لاتکس (Latex) استفاده می‌شود. استفاده از لاتکس می‌تواند انعطاف پذیری بسیار بالاتری نه تنها در نگارش مقاله بلکه در ارجاع دهی به سایر مقالات برای شما فراهم کند. لاتکس نه تنها قالب بندی (formatting) مقاله را بسیار حرفه‌ای تر انجام می‌دهد بلکه انجام تغییرات در بخش‌های مختلف مقاله را بسیار آسان و بی دردسر می‌کند. پس از یادگیری این ابزار قدرتمند هیچ گاه حاضر به نگارش مقالات و یا گزارش های خود در Microsoft word نخواهید بود چون آنگاه با یک مقایسه ساده به اشکالات و نواقص بی شمار word در نگارش مقالات پی خواهید برد. یادگیری این ابزار تقریبا نیمی از دوره را به خود اختصاص داده و برای محققین در هر رشته و گرایشی مفید خواهد بود.

۴. زبان انگلیسی تخصصی برای مقالات علمی بین الملی که البته این مورد در این دوره مستقیما مورد بررسی واقع نمی شود، هر چند که نکاتی ارزشمند در زمینه نگارش به زبان انگلیسی نیز اشاره خواهد شد. بعنوان مثال معلوم یا مجهول بودن و زمان فعل‌های مقاله و مواردی از این دسته.

دانشجو پس از اتمام این دوره مهارت لازم برای جستجوی مقالات علمی، اعتبارسنجی مقالات و اعتبارسنجی سایر محققین و نحوه استفاده از لاتکس را خواهد آموخت. این دوره هر چند برای دانشجویان تمامی مقاطع در هر رشته ای مفید است اما برای دانشجویان رشته کامپیوتر، آی تی و برق به شدت توصیه می‌گردد. این دوره برای دانشجویان تمامی مقاطع و بالاخص دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار واجب است.

درباره دکتر حمیدرضا فراگردی:
حمیدرضا فراگردی دکترای خود را در رشته کامپیوتر در گرایش نرم افزار و در فیلد سیستم‌های زمانبندی بی‌درنگ (Real-time systems) از دانشگاه MDH سوئد دریافت کرده است. پروژه دکترا ایشان بورسیه شده توسط شرکت ولوو و ABB سوئد بوده و همچنین در سال ۲۰۱۷ موفق به دریافت بورس محققین جوان اروپا (HiPEAC Research Collaboration Grant) شده است. ایشان مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از دانشکده فنی دانشگاه تهران در حوزه سیستم‌های بی‌درنگ دریافت کرده است. پس از اخذ دکترا، دوره پست دکترا (Postdoc) خود را در زمینه پردازش ابری و پردازش مه (Cloud and Edge Computing) در دانشگاه Innsbruck اتریش گذراندند. همچنین ایشان بیش از یک سال است که به عنوان استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی ارشد در دانشگاه سلطنتی KTH سوئد مشغول بوده و تا بحال بیش از ۱۰ تن از این دانشجویان با موفقیت پایان نامه خود را به اتمام رسانده اند. تاکنون بیش از ۳۰ مقاله در کنفرانس‌های معتبر و مجلات علمی شناخته شده از ایشان به چاپ رسیده است. به مقالات تخصصی ایشان بیش از ۱۹۰ بار ارجاع داده شده و دارای H-Index ده (۱۰) هستند. مقالات بسیاری از ایشان بعنوان Best Paper در کنفرانس‌ها انتخاب شده است. شما می‌توانید لیست مقالات پژوهشی ایشان را در سایت Google Scholar ملاحظه فرمایید.

صفحه شخصی دکتر فراگردی در دانشگاه اتریش:
http://dps.uibk.ac.at/~faragardi

صفحه شخصی دکتر فراگردی در دانشگاه KTH سوئد:
https://www.kth.se/profile/hrfa

صفحه شخصی دکتر فراگردی در گوگل اسکولار:
https://scholar.google.com/citations?user=sUj2TiQAAAAJ